Bezpečné prohlížení Google se nyní zaměřuje na falešná tlačítka stahování

Kolikrát se vám to stane? Procházíte web, který se zdá docela bezpečný a nevinný, a hledáte soubor. Vidíte, co se zdá být legitimním odkazem ke stažení, tak na něj kliknete. To vás ale přesměruje na úplně jiný web, který zjevně v lepším případě inzeruje, v horším případě malware. Nebo uvedené tlačítko stáhne do vašeho počítače něco, co rozhodně není soubor, který jste potřebovali. Nepříjemné, že?



Google souhlasí. A to natolik, že se společnost přizpůsobuje Funkce Bezpečné prohlížení v Chrome varovat uživatele před weby, které používají klamavý obsah, jako jsou tlačítka, která nevedou k tomu, co byste od nich očekávali, nebo výzvy, které naznačují, že byste na ně měli kliknout, i když byste opravdu neměli.

„V souladu s naší politikou sociálního inženýrství oznámil v listopadu bude vložený obsah (jako jsou reklamy) na webové stránce považován za sociální inženýrství, když buď: předstírá, že jedná, nebo vypadá a cítí se jako důvěryhodná entita – jako je vaše vlastní zařízení nebo prohlížeč nebo web samotný. [Nebo] se vás pokusit oklamat, abyste udělali něco, co byste udělali pouze pro důvěryhodnou entitu – například sdílení hesla nebo zavolání technické podpory,“ uvedl Google blogový příspěvek .





Webové stránky, které „důsledně“ využívají tyto dráždivé praktiky? riskují, že budou sami označeni, což znamená, že Chrome zobrazí obrovskou červenou varovnou stránku, která vám zabrání vstoupit na dotčenou webovou stránku, pokud absolutně nesouhlasíte s tím, že vám to nevadí.

V listopadu Google vylepšil svou funkci Bezpečné prohlížení, aby lépe pomáhal uživatelům zůstat chráněni před potenciálními útoky sociálního inženýrství na weby – například když web trvá na tom, že byste měli zavolat na nějaké číslo, protože zjistil, že máte nejrůznější viry ve vašem počítači.



Doporučeno našimi redaktory

PC Mag Google zavádí upozornění „Bezpečné prohlížení“ v prohlížeči Chrome pro Android
Doporučená